Friday, 20. April 2018
 
   
 



Sendvič s kaštany, zelím a jelení šunkou



Chléb tramezzini s chobotnicí, černými fazolemi a jarní cibulkou



Sendvič s tatarským biftekem a avokádem

 

PLNĚNÉ DOBROTY

 

Dobroty na cesty. Starý známý sendvič je stále jedním z nejlepších jídel k zasycení na cestách. Představujeme vám špičkové vídeňské tipy, jak dát této lahůdkce „nový kabátek“..

 

Sendvič s kaštany, zelím a jelení šunkou

 

Přísady:

8 plátků toastového chleba

100 g jelení šunky

80 g bílého zelí

100 g jedlých kaštanů

1 pomeranč

sůl, pepř, mletý kmín


Příprava pro 2 osoby:

Oloupeme pomeranč. Z jedné poloviny vymačkáme šťávu a druhou polovinu nakrájíme na kolečka. Kaštany nařízneme do kříže, pečeme v troubě asi 12 minut na 180 °C a ještě horké je oloupeme. Bílé zelí rozloupneme na jednotlivé listy a marinujeme se solí, pomerančovou šťávou a troškou mletého kmínu. Opečeme toastový chléb, položíme na něj marinované listy bílého zelí a pokrájené pečené kaštany a přiklopíme druhým plátkem toastového chleba.

 

 

 

 

 

Chléb tramezzini s chobotnicí, černými fazolemi a jarní cibulkou

 

Přísady:

12 plátků chleba tramezzini

500 g vařené chobotnice

100 g černých fazolí

1 stroužek česneku

1 limetka

1 avokádo

2 kousky jarní cibulky

sůl, pepř, římský kmín, čerstvý koriandr


Příprava pro 2 osoby:

Černé fazole namáčíme 24 hodin a poté je uvaříme ve stejné vodě společně se stroužkem česneku a scedíme. Asi čtvrtinu fazolí rozmixujeme s troškou vody (vývar, ve které jsme je předtím vařili) a promícháme se zbývajícími fazolemi. Dochutíme solí, pepřem, šťávou z limetky, čerstvým koriandrem a římským kmínem. Oloupeme avokádo, nakrájíme na proužky a marinujeme se solí, pepřem a limetkovou šťávou. Také chobotnici nakrájíme na proužky a marinujeme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Chléb tramezzini potřeme z jedné strany fazolovým ragú, obložíme avokádem, chobotnicí a jarní cibulkou a přiklopíme druhým plátkem.

 

 

 

 

 

Sendvič s tatarským biftekem a avokádem

 

Přísady:

12 plátků černého chleba

100 g jemně mletého hovězího masa

20 g cibule

20 g okurek ve sladkokyselém nálevu

1 lžička kapar

2 sardelky

1 lžíce kečupu a 1 lžíce dijónské hořčice

1 lžíce oleje, sůl, pepř

sambala (kořeněná pasta)

1 avokádo

1 limetka


Příprava pro 2 osoby:

Cibuli a okurky nakrájíme na kousky, kapary a sardele nasekáme. Promícháme s kečupem, horčicí, olejem a sambalovou pastou. Přidáme mleté hovězí maso a vše znovu promícháme a dochutíme solí a pepřem. Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a nakrájíme na kostky, ochutíme šťávou z limetky, solí a pepřem. Plátky chleba opečeme, vždy tři plátky potřeme tatarským biftekem a směsí s avokádem a spojíme.

 

Více v magazínu H.O.M.i.E. 03/11