![]() |
Sunday, 24. September 2023 |
||||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
PLNĚNÉ DOBROTY
Dobroty na cesty. Starý známý sendvič je stále jedním z nejlepších jídel k zasycení na cestách. Představujeme vám špičkové vídeňské tipy, jak dát této lahůdkce „nový kabátek“..
Sendvič s kaštany, zelím a jelení šunkou
Přísady: 8 plátků toastového chleba 100 g jelení šunky 80 g bílého zelí 100 g jedlých kaštanů 1 pomeranč sůl, pepř, mletý kmín
Oloupeme pomeranč. Z jedné poloviny vymačkáme šťávu a druhou polovinu nakrájíme na kolečka. Kaštany nařízneme do kříže, pečeme v troubě asi 12 minut na 180 °C a ještě horké je oloupeme. Bílé zelí rozloupneme na jednotlivé listy a marinujeme se solí, pomerančovou šťávou a troškou mletého kmínu. Opečeme toastový chléb, položíme na něj marinované listy bílého zelí a pokrájené pečené kaštany a přiklopíme druhým plátkem toastového chleba.
Chléb tramezzini s chobotnicí, černými fazolemi a jarní cibulkou
Přísady: 12 plátků chleba tramezzini 500 g vařené chobotnice 100 g černých fazolí 1 stroužek česneku 1 limetka 1 avokádo 2 kousky jarní cibulky sůl, pepř, římský kmín, čerstvý koriandr
Černé fazole namáčíme 24 hodin a poté je uvaříme ve stejné vodě společně se stroužkem česneku a scedíme. Asi čtvrtinu fazolí rozmixujeme s troškou vody (vývar, ve které jsme je předtím vařili) a promícháme se zbývajícími fazolemi. Dochutíme solí, pepřem, šťávou z limetky, čerstvým koriandrem a římským kmínem. Oloupeme avokádo, nakrájíme na proužky a marinujeme se solí, pepřem a limetkovou šťávou. Také chobotnici nakrájíme na proužky a marinujeme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Chléb tramezzini potřeme z jedné strany fazolovým ragú, obložíme avokádem, chobotnicí a jarní cibulkou a přiklopíme druhým plátkem.
Sendvič s tatarským biftekem a avokádem
Přísady: 12 plátků černého chleba 100 g jemně mletého hovězího masa 20 g cibule 20 g okurek ve sladkokyselém nálevu 1 lžička kapar 2 sardelky 1 lžíce kečupu a 1 lžíce dijónské hořčice 1 lžíce oleje, sůl, pepř sambala (kořeněná pasta) 1 avokádo 1 limetka
Cibuli a okurky nakrájíme na kousky, kapary a sardele nasekáme. Promícháme s kečupem, horčicí, olejem a sambalovou pastou. Přidáme mleté hovězí maso a vše znovu promícháme a dochutíme solí a pepřem. Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a nakrájíme na kostky, ochutíme šťávou z limetky, solí a pepřem. Plátky chleba opečeme, vždy tři plátky potřeme tatarským biftekem a směsí s avokádem a spojíme.
Více v magazínu H.O.M.i.E. 03/11 |
||||||||||||||||||||||||||||