JÍDELNÍ STOLY
Představujeme praktické a velmi stylové jídelní stoly, které vám a vašim hostům přinesou nejen krásné chvíle. |
Jak na to?
Jan Rückl vede nábytkovou agenturu a pracuje jako obchodní jednatel pro firmu Desalto, která se řadí mezi ty nejlepší italské producenty nábytku. Zeptali jsme se ho za vás, co je při výběru stolů důležité a jaké trendy dnes vedou.
Podle čeho se pozná kvalita? Kvalita každého jídelního stolu se běžně určuje podle stability a vybraného materiálu. V případě designu rozhoduje jednoduchá a jasná linie, která naše oko a duši vždy potěší.
Co musí stůl splňovat? Velmi důležité je, aby se jídelní stůl hodil do celé atmosféry bytu a splňoval požadavky svého majitele či majitelky. Měl by působit příjemně a poskytovat dostatek prostoru.
Jaké jsou nyní trendy v nabídce stolů? Trendy u jídelních stolů a i jiného nábytku jsou rozmanité jako život sám, ale pro tuhle sezonu platí, že se z nekompromisního minimalismu vracíme zpátky k mírné zdobnosti a abstrakci. Ta ale musí být vždy funkční, jinak je to kýč.
Jaký je nejlepší materiál? Lehký na údržbu a nekomplikovaný. Jinak bychom se měli u stolu cítit příjemně a pohodlně, prostě u něho rádi trávit čas. Stůl nesmí být vratký, musíte mít jistotu, že se o něj můžete opřít.
Jak se o stůl pečuje? To závisí na jednotlivých materiálech a způsobu výroby. Například integrované části a desky ze skla, ale i kov je třeba občas otřít navlhčeným hadříkem, u stolů ze dřeva stačí použít běžné přípravky na dřevo. Samozřejmě že je nejlepší masivní dřevo. Skvrny a škrábance jsou lehce odstranitelné. A neuškodí, když stůl občas napustíte olejem. Myslím samozřejmě v případě dřevěného stolu. |