Monday, 24. September 2018
 
   
 

JÍDELNÍ STOLY

 

Představujeme praktické a velmi stylové jídelní stoly, které vám a vašim hostům přinesou nejen krásné chvíle.








 

 

SYNAPSIS

Synapsis má extrémně tenkou desku elipsovitého tvaru s ořezem po stranách. Spolu (ať už v laku, dýze či z materiálu Pral®) s lehkou abstraktní konstrukcí z oceli nepůsobí těžkopádně. Design Jean-Marie Massaud.
Porro, od 147 740 Kč 





 

 

 

 

 

F2 
 

Skladný stůl F2 od Nilse Frederhinga. Tento model lze velmi jednoduchým způsobem bez problémů složit. Jeho deska je z lakovaného kovu a promyšlená konstrukce z nerez oceli mu poskytuje skvělou stabilitu.
Ligne Roset, cena od 48 512 Kč

 







 

 

CENTRO


Centro má desku z tmavě mořeného dubového dřeva. Designér Paolo Piva zdůraznil dojem jakoby levitující desky pomocí velmi lehké konstrukce z ušlechtilé ocele. Tento stůl se vyrábí v různých rozměrech a povrchových úpravách.
Wittmann, cena od 102 030 Kč

 







JAZZPER

 

Stůl Jazzper je velmi zdařilým výsledkem spo-lupráce studia Olgoj Chorchoj a progresivního výrobce UP závodů. Prezentuje se jednoduchým designem a příjemným zpracováním.
UP Závody, cena od 54 390 Kč 

 



GLASS TABLE WITH PIPE LEGS

 

Konstrukce z jednoho kusu zakroucené silné trubky z ušlechtilé oceli v kombinaci se skleněnou deskou. Designér Shiro Kuramata vytvořil nadčasový produkt moderního života v podobě stolu Glass Table With Pipe Legs.
Living Divani, cena 147 979 Kč

 



 

 
Jak na to?

 

Jan Rückl vede nábytkovou agenturu a pracuje jako obchodní jednatel pro firmu Desalto, která se řadí mezi ty nejlepší italské producenty nábytku. Zeptali jsme se ho za vás, co je při výběru stolů důležité a jaké trendy dnes vedou.

Podle čeho se pozná kvalita?
Kvalita každého jídelního stolu se běžně určuje podle stability a vybraného materiálu. V případě designu rozhoduje jednoduchá a jasná linie, která naše oko a duši vždy potěší.

Co musí stůl splňovat?
Velmi důležité je, aby se jídelní stůl hodil do celé atmosféry bytu a splňoval požadavky svého majitele či majitelky. Měl by působit příjemně a poskytovat dostatek prostoru.

Jaké jsou nyní trendy v nabídce stolů?
Trendy u jídelních stolů a i jiného nábytku jsou rozmanité jako život sám, ale pro tuhle sezonu platí, že se z nekompromisního minimalismu vracíme zpátky k mírné zdobnosti a abstrakci. Ta ale musí být vždy funkční, jinak je to kýč.

Jaký je nejlepší materiál?
Lehký na údržbu a nekomplikovaný. Jinak bychom se měli u stolu cítit příjemně a pohodlně, prostě u něho rádi trávit čas. Stůl nesmí být vratký, musíte mít jistotu, že se o něj můžete opřít.

Jak se o stůl pečuje?
To závisí na jednotlivých materiálech a způsobu výroby. Například integrované části a desky ze skla, ale i kov je třeba občas otřít navlhčeným hadříkem, u stolů ze dřeva stačí použít běžné přípravky na dřevo. Samozřejmě že je nejlepší masivní dřevo. Skvrny a škrábance jsou lehce odstranitelné. A neuškodí, když stůl občas napustíte olejem. Myslím samozřejmě v případě dřevěného stolu.