Tuesday, 23. January 2018
 
   
 

 

Květinové vzory. Když už na zahradě nic nekvete, udělejme si jaro jednoduše na stole.







Syntes skiss, Ikea, 199 Kč

SYSNTES SKISS

 


Hravý. Jaro na talíři máte s kolekcí „Syntes Skiss“ i když si zrovna pochutnáváte na tzv. zimních pokrmech. Kam se jen podíváte, všude se pnou všelijaké barevné květy.




Tulip, Alessi, od 1 512 Kč/2ks

TULIP

 

Jarní. „Tulip“ z kvalitního čínskeho porcelánu má nejenom krásný tvar tulipánů. V nabídce je čajová i kávová souprava.





Emily, Koziol, 140 Kč

EMILY

 

Zazelenání. S koktejlovým šejkrem „Emily“ Vás nebude bavit jen pití koktejlů, ale už jejich příprava.




Ayzade, Kenzo, od 1 820 Kč/2ks

AYZADE

 

Půvabné. Flauta na šampaňské a tumbler ze série „Ayzade“ zapůsobí na každého svým něžným designem a decentním barevným odstínem





Knife block, Eva Solo, 2 737 Kč

KNIFE BLOCK

 

Řezný vzor. Blok s ostrým kuchyňským nářadím znatelně ulehčí stojan na nože.

 

 


Někdy se hodí znát i výrazy, které často neumíme ani vyslovit. Zvlášť, když jsou o něčem tak chutném.

 


Brunoise. V případe Brunoise jde o odborný pojem, který označuje druh řezu – specifikuje způsob, jakým se krájí zelenina – na malé kostičky o velikosti asi 1 až 2 mm. Jde především o kořenovou zeleninu jako mrkev, cibulka a cibule. Kostky se používají zejména do polévek a omáček.

 


Emincírovat. Emincer znamená nakrájet na tenké plátky. V tomto případě se krájí dušené maso na velmi tenké plátky a ohřeje se opatrně v omáčce tak, aby se nevařilo.

 

En papillote. Tento pojem označuje proces vaření v obalu z pergamenového papíru. Tento způsob přípravy je vhodný zejména na ryby. Používáme k tomu ku příkladu běžný papír na pečení, zlehka ho vymastíme tukem, položíme na něj rybu s přísadami, jako například s bylinkami nebo zeleninou, a všechno zabalíme do papíru. Potom se pokrm dusí 15 až 20 minut v troubě, dokud se papír nenafoukne, následně vyndáme z trouby a servírujeme přímo z papíru.







ELEGANTNÍ POMOCNICE

Nač vlastně slouží digestoř? Dobrá otázka. Máme pro vás pár tipů.

 

Co dokáže:
Moderní digestoře dokážou toho mnohem víc, než jen zabezpečit odsáváním kuchyňských výparů čisté klima v kuchyni. Mají různé výkonnostní stupně, některé modely také dodatečné intenzívní odsávání a navíc jsou mimořádně tiché. Vybrané modely se dají bez problémů přezbrojit z přímého odsávání na recirkulaci použitím uhlíkových filtrů.


Jaké dodatečné funkce mají:

V ideálním případě disponují senzorovým dotykovým ovládáním, pomocí kterého se dají volit všechny funkce jednoduše a pohodlně. Elektronika navíc informuje o nasycení tukového a uhlíkového filtru, aby jste ho stihli včas vyměnit.


Jak bývají osvětlené:

Moderní přístroje jsou obvykle mimořádně šikovně osvětlené. Osvětlují například střídavě nebo na přání také najednou, varnou zónu a okolí kuchyně bez toho, aby světlo oslepovalo. U některých modelů se dá světlo také ztlumit nebo naopak zesílit.